torstai 10. lokakuuta 2019

Palma de Mallorca 2.10.2019



Tutustuminen Amadip Esment säätiön toimintaan
kirjoittanut Maarit

Saavuimme maanantaina illalla Palmaan Mallorcan saarella. Matka sujui ilman suurempia ongelmia Helsingistä Frankfurtin kautta Palma de Mallorcalle. Illalla tutustuimme lähinnä hotellin lähiympäristöön.

Tiistaina suuntasimme kävellen bussipysäkille annettujen ohjeiden mukaan. Pysäkillä odotti myös säätiön opiskelijoita ja seurasimmekin heitä. Ensimmäinen kohteemme sijaitsi puolen tunnin ajomatkan päässä Palman ulkopuolella. Weyler on Amadip Esmentin maatalousyksikkö. Siellä tutustuimme luomuviljelmiin (mm. viini, oliivi, yrtit) sekä painoalan yksikköön, jossa heillä on sekä offset että digipainotoimintaan paikallisille ja kansainvälisille yrityksille. Luomutuotteet toimitetaan lähinnä paikallisille ravintoloille ja käytetään myös omissa ravintoloissa. Opiskelijoilla on vähintään 33 % haitta-aste. Työskentely on työvaltaista ja tavoitteena työllistyminen. Moni työskentelee säätiön erilaisissa tehtävissä.

Iltapäivällä vierailimme Esment Escola Professionalissa, jossa meille esiteltiin paikallinen koulutusjärjestelmä, Baleaareilla on oma toimintamalli joka eroaa Espanjan mallista.

Keskiviikkona vietimme pienen eksymisen jälkeen koko päivän Esment Escola Professionalissa, jossa opiskelijaryhmät esittelivät ravintola-alan osaamistaan. Tässä he onnistuivat erinomaisesti, yksi opiskelijoista toimi tulkkina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti