Tutustuminen Amadip Esment säätiön toimintaan
kirjoittanut Maarit
Saavuimme
maanantaina illalla Palmaan Mallorcan saarella. Matka sujui ilman
suurempia ongelmia Helsingistä Frankfurtin kautta Palma de Mallorcalle.
Illalla tutustuimme lähinnä hotellin lähiympäristöön.
Tiistaina
suuntasimme kävellen bussipysäkille annettujen ohjeiden mukaan.
Pysäkillä odotti myös säätiön opiskelijoita ja seurasimmekin heitä.
Ensimmäinen kohteemme sijaitsi puolen tunnin ajomatkan päässä Palman
ulkopuolella. Weyler on Amadip Esmentin maatalousyksikkö. Siellä
tutustuimme luomuviljelmiin (mm. viini, oliivi, yrtit) sekä painoalan
yksikköön, jossa heillä on sekä offset että digipainotoimintaan
paikallisille ja kansainvälisille yrityksille. Luomutuotteet toimitetaan
lähinnä paikallisille ravintoloille ja käytetään myös omissa
ravintoloissa. Opiskelijoilla on vähintään 33 % haitta-aste. Työskentely
on työvaltaista ja tavoitteena työllistyminen. Moni työskentelee
säätiön erilaisissa tehtävissä.
Iltapäivällä
vierailimme Esment Escola Professionalissa, jossa meille esiteltiin
paikallinen koulutusjärjestelmä, Baleaareilla on oma toimintamalli joka
eroaa Espanjan mallista.
Keskiviikkona
vietimme pienen eksymisen jälkeen koko päivän Esment Escola
Professionalissa, jossa opiskelijaryhmät esittelivät ravintola-alan
osaamistaan. Tässä he onnistuivat erinomaisesti, yksi opiskelijoista
toimi tulkkina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti